Női sorozatgyilkosok, akik majdnem megúszták a rácsokat

Ha még nem lenne elég a kegyetlenkedő nőkből, akkor jó hírem van számotokra: készítettem nektek egy válogatást a leghidegvérűbb női sorozatgyilkosokról is.

Azt kell, hogy mondjam, elég kemény a felhozatal – még úgy is, hogy a legdurvábbakat inkább kihagytam. De annyit azért kérek, hogy ne evés után láss neki ezt elolvasni.

Az öreg nénik gyilkosa

Juana Barraza volt Mexikó egyik “legtermékenyebb” gyilkosa. Áldozatainak – akik minden esetben idős asszonyok voltak – száma 42 és 48 közé tehető. Hivatásos birkózó volt, ezért nagyon izmos és erős testfelépítésre tett szert. Nem csoda, hogy sokáig azt hitték, hogy a gyilkosságok elkövetője férfi. Miután kiszemeltjeit megfojtotta, ki is rabolta őket. Végül Juana 2006-ban lebukott, amikor utolsó áldozatának otthonából menekült. 16 emberölést tudtak rábizonyítani, és 759 év börtönbüntetést szabtak ki rá.

A scarborough-i erőszakoló arája

Karla Homolka 12 évet ült Kanadában azért, mert férjének, Paul Bernardónak segített 3 tinédzserlány megerőszakolásában és megölésében. Egyikük saját húga, Tammy Homolka volt… A pár tulajdonképpen egymás pszichotikus viselkedését erősítette: Paul szadista volt, Karla pedig mazochista.

A nő mindenben alárendelte magát párjának, húgát is ő gyógyszerezte be, hogy később párja megerőszakolhassa. Az áldozat később a saját hányásába fulladt bele, és azt hitték, halálát alkoholmérgezés okozta, mivel nem volt másra utaló bűnjel. A párocska sorsát az pecsételte meg, hogy következő két áldozatukkal folytatott kegyetlenkedésüket és aktusaikat videóra is vették. Szerencsére a szalag előkerült.

A wannabe orákulum

Tillie Klimek lengyel származású sorozatgyilkos volt, aki Chicagóban ténykedett a 20. század első felében. Spirituálisnak vallotta magát, és azt állította, hogy prekognitív álmai vannak, amelyek pontosan megmondják áldozatai halálának napját (nahát…). 1912 és 1923 között minimum 20 embert mérgezett meg arzénnal, a mérget cukorkákba és főtt ételekbe keverte bele.

A KÉPEN: TILLIE KLIMEK, FORRÁS: WIKIPÉDIA

Áldozatai közül néhányan felépültek, de nagyobb részük meghalt – köztük Tillie három férje. Azután tartóztatták le, hogy negyedik férjét is megpróbálta eltenni láb alól, azonban sikertelenül, és a vizsgálat kimutatta, hogy arzénmérgezésről van szó. Az sem igazán segített neki megúszni tetteit, hogy a házukban helyszínelő egyik rendőrrel közölte: „Legközelebb neked akarok vacsorát főzni.”

Az orosz Báthory Erzsébet

A 18. században élt Darya Saltykovát nem véletlen hasonlítják Báthory Erzsébethez. Darya is nemes asszony volt, szolgák tömkelege vette körül, csak válogatnia kellett, kit akar legközelebb megkínozni. Meg is tette, áldozatainak száma kb. 140-re tehető.

Először “csak” farönköket vagdosott a szolgálókhoz, ha például szerinte nem elég alaposan mostak fel. De később teljesen elvakította a vérszomj, és eluralkodott rajta szadista hajlama. Nem volt megállás, halálra verte, ostorozta és kínozta a fiatal lányokat és asszonyokat. Egyszerűen kéjes örömét lelte mások szenvedésében…

Tetteit sokáig sikerült eltussolni nemesi származásának köszönhetően, de végül 1768-ban élethosszig tartó börtönbüntetésre ítélték. De azért előtte még nyilvánosan megverték és megszégyenítették a Vörös téren.

A correggio-i szappankészítő

Az olasz sorozatgyilkos, Leonarda Cianciulli 1939 és 1940 között ölt meg három nőt. Mindhárman középkorú szomszédasszonyai voltak. Becenevét azzal érdemelte ki, hogy áldozatai maradványaiból teasüteményt és szappant készített.

Cianciulli elég rafinált bűnöző volt, azt állította a nyomozóknak, hogy egy családi átkot kívánt megtörni a gyilkosságokkal (nem mintha ez enyhítő körülmény lenne). Azt azonban elhallgatta, hogy mindhárom áldozatától jelentős összegeket és ékszereket kapott haláluk előtt. Rémes tetteiért 30 év börtönt szabtak ki rá, és rács mögött is halt meg.

Nyitóképen: Juana Barraza, forrás: Wikipédia

Tovább olvasok