„A maszk miatt csúnya a bőröm, és sminkelni is fölösleges!” Dehogy!

2021-02-17 Sikk

Viszlát alapozó, helló luxus arcszérum! Tényleg szükségünk van erre a drasztikus cserére? Nem feltétlenül, de az arcbőrünk elképesztően hálás lesz érte.

Sajnos 2020 nem az az év volt, amiért hálás lenne a smink közösség. (Ebbe a csoportba sorolnám a márkákat, a sminkeseket és azokat, akik festik magukat.) És ez a nehéz időszak nem tűnt el a szilveszteri pezsgős dugók pukkanására.

Amint elhagyjuk az otthonunkat, máris maszkot kell húznunk, amit a nap nagy részében fent is kell hagynunk a saját és a többi ember egészsége érdekében. Az arcmaszkok miatt még a rúzs is elvesztette varázsát, többet nem tudunk kitűnni a tömegből vérvörös ajkakkal. Maximum akkor, hogyha az arcmaszkon egy rúzsos száj lenyomata található. Áthidaló megoldásnak tökéletes.

Smink a maszk alatt?!

Itt jön a kérdés, hogy akkor érdemes egyáltalán sminkelni magunkat? Hát persze, egy pandémia sem állíthatja meg az önkifejezésnek ezt a formáját. Kisebb-nagyobb változtatásokat viszont muszáj bevezetni a régi, jól bevált sminkelési rutinba.

A fél arcunkat eltakarja a maszk, ami miatt egyáltalán nem tud levegőzni a bőrünk hosszú órákon keresztül. Egy alapozóval csak rontunk a helyzeten, ami a pattanások melegágya lesz napokon belül. Mi a megoldás? Én azt a trükköt alkalmazom, hogy az imádott alapozómat kicsit hátrébb tettem a sminkasztalon, és előtérbe helyeztem az arcápolókat.

FORRÁS: UNSPLASH

Úgy próbálom kímélni az arcbőrömet, hogy nem használok alapozót, helyette prémium minőségű arcápolókat kenek a maszk alá. Főleg teafaolajjal gazdagított termékeket, amik gyulladásgátló hatásuk miatt tökéletesek. Ez persze bőrtípusfüggő is, nekem nagyon jól bevált a zsíros-kombinált bőrömre. Amennyiben mégis megjelenne pár pattanás, akkor tiszta teafaolajat csepegtessünk rá, ami egy éjszaka alatt megoldja a problémát.

Smink a maszk felett…

És mi a helyzet az arcunk többi részével, amit nem takar a maszk? Fektessünk rá még nagyobb hangsúlyt! A szemöldökformázást tartom az egyik legfontosabbnak, hiszen keretet ad(na) az arcnak. A smink egy jól megformált szemöldöktől lesz igazán tökéletes, a maszk miatt pedig manapság a szemek állnak reflektorfényben. Most tud igazán nagyot dobni a tusvonal a megjelenésünkön.

Nyugodtan kísérletezzünk a színekkel, textúrákkal, ha már az ajkainkat el kell takarni. A nap végén jöhet az alapos arctisztítás, utána pedig a megfelelő tonik, szérum és hidratáló krém. Reggel pedig kezdődhet minden elölről!

Nyitókép: Pexels

Tovább olvasok