Karanténban a kozmetikus: Mit tegyek, hogy ne keverjenek össze Csubakkával?!

2021-03-28 Sikk

Már csak egy lépésre vagyunk az igazi tavasztól, ami azt is jelenti, hogy egyre több és több bőrfelületet fogunk mutatni magunkból a lengébb outfitek miatt.

Így még kellemetlenebb, hogy bezártak a kozmetikák egy időre. Hiszen nagy bajban vannak azok a nőtársaink, akik szakemberekre bízzák a gyantáztatást. Esetleg a végleges szőrtelenítés eléréséhez szükséges kezelésekre járnak.

Az egyszerűbb otthoni szőrtelenítési megoldások közé tartozik a borotva, a hideggyanta, a házi gyantamelegítő gép és az epilátor. Ide sorolhatnám a szőrtelenítő krémet is, de mivel egyáltalán nem tesz jót a bőrnek, ezért nem is említeném mint lehetőséget.

Mire figyeljünk a szőrtelenítés során?

Érdemes előtte venni egy meleg zuhanyt vagy fürdőt, hogy kitáguljanak a pórusok, ettől könnyebben kitéphetőek a szőrszálak. Ezután használjunk bőrradírt, hogy az elhalt hámrétegtől is megszabaduljon a testünk. Ez főleg a gyantázásnál és az epilálásnál praktikus, de borotválkozás előtt is ajánlott.

Szőrtelenítés során a szervezetünk úgymond “sokkot” kap, tehát természetes reakció, hogy kipattog, és viszketni kezd pár óra múlva. Ezt úgy előzhetjük meg, hogy egy gazdag krémmel vagy valamilyen olajjal bekenjük a felületet, miután végeztünk.

Leginkább a kókuszzsírt vagy az olívaolajat tudom ajánlani. A kókuszolaj abból a szempontból praktikusabb, hogy kenhető halmazállapotú szobahőmérsékleten, tehát egyszerűbb kezelni, és nem lesz tőle olajos a fél lakás. Plusz pont, hogy az olajtól a pici gyanta darabok is könnyen lejönnek, amiket nem sikerült eltávolítani a szőrtelenítés során.

FORRÁS: PEXELS

Közvetlenül a bikinivonal szőrtelenítése után jobb, ha hanyagoljuk a szexi fehérneműket, mert csak irritálná a bőrfelületet, amit még kókuszzsírral sem védhetünk ki. Egy pamut alsónemű a tökéletes választás ilyen helyzetben. Tartsuk észben, hogy ne pár órával a “nagy bevetés” előtt történjen az intim terület karbantartása, hanem mondjuk, előtte való nap. Nemcsak a saját testünk, de még a partnerünk is hálás lesz érte!

Ne csak a szőrt, a hagymát is! 

Tagadhatatlan tény, hogy az epilálás fájdalmas módszer a borotvával szemben. Viszont megfontolandó, hogy legalább egyszer rászánjuk magunkat. Sokkal tovább tart a hatása, és a szőrszálak is vékonyabbak lesznek. Ráadásul kisebb-nagyobb területeken ki is kopnak a szálak huzamosabb használat után.

A hónaljunk szőrtelenítése után ne ijedjünk meg, hogyha véraláfutásos lesz a bőrünk a gyantázás vagy az epilálás okozta erő miatt. Ez pár alkalom után meg fog szűnni, mert a bőr egy idő után megedződik és hozzászokik az ilyen traumához.

Meleg gyanta? Jöhet! 

Napjainkban már nagyon könnyű hozzájutni egy gyantamelegítő géphez. Ráadásul külön bőrtípusnak, bőrfelületnek és hatásnak megfelelő gyanta gyöngyöket is beszerezhetünk. Többfajta tápláló illóolajjal és vajjal dúsított verzió létezik a piacon. Pár kattintással beruházhatunk egy kezdőkészletre, a szükséges spatulával együtt. Sőt, már nem fontos gyantapapírt sem használnunk hozzá.

Mielőtt nekilátnánk a feladatnak, hintőporozzuk be a bőrt! Ettől sokkal jobban meg tud tapadni a gyanta a felületen. Használat közben ne spóroljunk a gyantával, mert akkor borzasztó nagy macera lesz levakarni magunkról. Megkönnyítjük a saját dolgunkat, hogyha vastagabban kenjük fel.

Soha, de soha ne kenjünk a bőrre tűzforró gyantát, hagyjuk hűlni legalább 1-2 percig, hogy kellemesen meleg legyen! A második legfontosabb szabály, hogy a szőrszálak növekedésének irányával ellentétesen kell lehúzni a gyantacsíkot. És minél gyorsabban. Természetesen ez a hideggyanta csíkoknál is érvényes. Ha nem mered kipróbálni egyedül a meleg gyantát, akkor kezdjük a hideggyantával! Legalább hozzászoktatjuk magunkat a gyors és erőteljes mozdulathoz, ami a gyantázáshoz elengedhetetlen.

Ötlet: A cukorgyanta sokkal kíméletesebb az érzékenyebb felületeken, mint a hónalj és bikinivonal. Ezt a fajtát akár otthon is elkészíthetjük.

Ha valaki mégis a borotva mellett marad, a szőrtelenítés utáni bőrápolási rutint akkor is mindenképpen próbálja ki! Valamint mindenképpen használjon borotvahabot! Sokkal könnyebben megvághatjuk magunkat, ha szárazon borotválkozunk, és a bőr felső hámrétegét is felsértjük vele.

Nyitókép: Pexels

Tovább olvasok