Casanova férfiakat is szívesen az ágyába vitt!

Giacomo Casanova neve szinte egybeforrt a romantikával, a csábítással és – mintegy jutalmul – a nők ágyba vitelével. Mindenki ezekre emlékszik, ha szóba kerül a nagy szoknyapecér neve. 

Azt már kevesen tudják, hogy a női szívek megdobogtatójának életét egyéb furcsaságok is övezték. Na de kezdjük az elején: vajon hogy sikerült nők százait megbabonáznia?

Sosem volt szűkmarkú!

Figyelt a nőkre, és mindig kedveskedett kiszemeltjének valami apró figyelmességgel. Hitt a romantikus gesztusokban, és a légyotthoz mindig méltó környezetet teremtett, hogy szíve választottja akarja, hogy elcsábítsa. A randevúkon mindig nagylelkű volt.

Nem egyszer fordult elő, hogy az est fénypontja előtt operába vagy étterembe vitte a hölgyeket, ahol minimum ötfogásos vacsorát fogyasztottak el – és a költségeket mindig ő állta. Nemcsak a hölgyek küllemét dicsérte, hanem érdekelte őt a véleményük, értékelte intelligenciájukat is. Szerintem nagyon tisztában volt vele, hogy mitől döglik a légy!

A férfiakhoz is vonzódott

Milyen váratlan fordulat, nem igaz? A férfi, akiről mindig is az a hír járta, hogy még a legyet is röptében… Hát igen, nem csak a lányokat. Az ugyebár világos, hogy Casanova egy igazi hedonista volt, így nem nagyon tett különbséget férfiak és nők között. Ennek csupán annyi lehetett az oka, hogy a szerelem minden ízét meg szerette volna kóstolni.

Henriette, az Igazi

Noha rengetett nőt tett boldoggá hosszabb-rövidebb ideig, élete nagy szerelme Henriette volt, aki így nyilatkozott Casanováról: „A legtiszteletreméltóbb férfi, akivel valaha találkoztam.” Henriette elég jól fel tudta mérni saját helyzetét, egy alkalommal a következőt véste egy genfi szálloda ablakának fakeretébe: „Henriette-et is el fogod felejteni.”

FORRÁS: WIKIPÉDIA

És így is lett: amikor évek múltán újra találkoztak, Casanova fel sem ismerte egykori nagy szerelmét. „Mindketten öregedtünk – írta neki Henriette a találkozásuk után, amikor 51 éves volt. – De hiszel abban, hogy bár még mindig szeretlek, örülök neki, hogy nem ismertél meg? Nem az, hogy csúnya vagyok, de a teltség megváltoztatta a testemet.”

Megvoltak a módszerei…

A nagy nőcsábásznak mindenre volt megoldása. Először is, úgy tartják, hogy napi 60 osztrigát evett meg, ami köztudott, hogy afrodiziákum. Így kívánta feltuningolni magát, amikor érezte, hogy energiái picit megcsappantak.

A nők iránti szeretetét és tiszteletét oly módon is kimutatta, hogy odafigyelt a fogamzásgátlásra. Ehhez pedig nem mást használt, mint citromot: a fél gyümölcs kifacsart héját egyfajta sapkaként alkalmazta, ami savas kémhatásának köszönhetően megölte a spermiumokat – szóval hatásos volt.

Még a börtönből is megszökött!

Casanova egész életében rajongott az okkultizmusért, ugyanis 8 éves korában egy boszorkány szabadította meg rendszeres orrvérzéseitől. A végzet 1755-ben érte utol, amikor a hatóságok rájöttek, hogy csodának álcázott bűvész trükkökkel ver át mindenkit. Öt év letöltendőre ítélték a dózsepalotában lévő börtönben, ami a kor egyik leghírhedtebb igazságszolgáltatási intézménye volt.

Míg mások elfogadták a sorsukat, ő nyilván nem. Rögtön eldöntötte bebörtönzésekor, hogy meg fog szökni. Hogy ezt hogyan tette, arról több történet is napvilágot látott – de a legvalószínűbb, hogy a tetőn át sikerült távoznia. A börtön ugyanis a palota legfelső emeletén volt, a tető alatt.

Így Casanova készített egy lyukat a plafonon át a tetőre, onnan leereszkedett a palota udvarára, majd lazán elvegyült az emberek között. Ezt követően Párizsba menekült, ahol élvezetes beszámolót írt merész szökéséről – ezzel bizonyítva, hogy nemcsak egy galád nőcsábász, hanem kiváló mesélő is volt.

Nyitókép: Wikipédia

Tovább olvasok