Egy turkálós ruhától sokkal különlegesebb a kisugárzásom!

2021-08-06 Sikk

A nők köztudottan szeretnek olyan dolgokról hencegni, hogy melyik ruhadarabjuk milyen márkás, vagy éppen mennyibe került.

Ez a sztereotípia él a fejünkben minden alkalommal, amikor a nőre gondolunk, aki vásárol, teli csomagokkal a kezében sétálgat, és imádja költeni a pénzt. Luxus, fényűzés, márkás cipők, designer darabok. Valahogy a mai nők nagy része mégsem ilyen. Szeretünk egy-két márkás dolgot tudni a szekrényben, amit neves alkalmakkor megérdemeltünk, de a mai fiatalok és a középkorúak inkább a stílus elemeket keresik az öltözékük kiválasztásakor.

Mert nem az árcédula a lényeg, hanem a kisugárzás, amihez a ruha is hozzájárul. Nem a ruha teszi az embert, de hozzáadhat a magabiztosságához, amitől ragyogni képes. Amikor pedig megkérdezik tőle, mennyibe került, büszkén válaszolja, hogy a turiban vette pár száz forintért.

Nem ciki turkálóban vásárolni. Persze van, aki azért vásárol ott, mert az életszínvonala ezt teszi lehetővé, de vannak a kincskeresők is, akik egyedi darabok után szaglásznak. A darabos és kilós turikban is kincseket találni, remek outfitek állíthatók össze belőlük, ami tuti nem jön szembe velünk az utcán. Emlékszem, az egyetemi éveimben a ruháim nagy része turkálóból volt, mégis folyton kaptam a dicséretet az öltözékemre, mert így olyan egyediséget tudtam teremteni, amit egy tömegboltból nehezebb volt.

A holmijaim különlegesek voltak, bohémak, néha olyan szokatlan anyagokra vagy mintákra is rátaláltam, amit nem tudtak szó nélkül hagyni az emberek. Egytől egyig imádtam őket, és néha elképzeltem a történetüket, hogy mielőtt engem megtaláltak, mi mindenen mehettek keresztül.

A turkálóban vásárlás – amellett, hogy pénztárcabarát megoldás – szerves része az újrahasznosításnak is.

Ami nekünk már nem kell, másnak csodálatos egyedi darab lehet az outfitek tengerében. Egyik nap a munkahelyen is szóba került ez egy decens kis kosztümkabát kapcsán. Büszkén vállalta a kolléganő, hogy turkálóban vette, és olyan összegért, hogy mindenkinek kikerekedett a szeme. Fillérekből elegancia, sportosság, egyediség. A keresgélés, a szerelembe esés és a kiválasztás öröme.

FORRÁS: UNSPLASH

Egy ilyen helyen megfontoltabban és precízebben válogatunk, és a sikerélmény is jóval nagyobb, mint egy nagyobb márka boltjaiban vállfára akasztott ruhadarab esetében. Itt megvan az izgalom, hogy a vágyott darab megfelelő méretű- e. A turkálóba járó nők életstílusa mindig lazább – szabadabb és kreatívabb megoldásokat keresnek.

Szeretik a kihívást, amit a keresgélés jelent, és nem csüggednek akkor sem, ha aznap üres kézzel mennek haza. Nem vesznek meg valamit, ami kicsit tetszik nekik, csak ha tökéletes a szerelem a kiválasztott darabbal. Amikor ezekben a boltokban körbenézek, mindig jól azonosítható, ki az, aki először jár itt, kik a rutinos visszatérők és a kísérők.

A kezdő turisok általában csak körbemennek, alig érnek egy-egy darabhoz, nem találják magukat a ruhák erdejében, mert itt egész más a rendszer, mint egy hagyományos boltban. A rutinos turis kiveszi, odébbtolja, átnézi, forgatja. A kísérő elbabrál a cipőknél, és azon morfondírozik, felvenné e más cipőjét, és milyen módon tisztítják vajon őket.

Viszont igazi legjobb barátnős program együtt találni egy kincset, és boldogan, elégedetten távozni a saját stílusjegyeinket hordozó darabokkal…

Nyitókép: Unsplash

 
Tovább olvasok