Megcsalt nő vagyok, és akkor mi van?!

A hűtlenség pokoli. Az árulás érzésének fájdalma csontig hatol. Borzalmas kín, amely olyan örvénybe taszít, ami eszeveszett erővel húz egyre mélyebbre és mélyebbre. 

Hogy honnan tudom ilyen pontosan? A válasz természetesen magától értetődő: onnan, hogy megcsalt nő vagyok. Helyesbítek, feleség. Az asszony, aki azt hitte, hogy ha már az elődei (meg amúgy a földkerekségen milliónyi nő) nem is, de ő majd kivétel lesz. Mert a szerelmük különleges, meg mert ő nem olyan feleség, aki nem hagyja magát megasszonyosodni a porontyok megszületését követően.

De még csak nem is olyan, aki ne figyelne a férje fizikai vagy lelki szükségleteire. Magyarán mondva esküdt tettem magamnak, hogy a munkájától agyonstresszelt uram minden este értő figyelemmel hallgatom. Jó tanácsokkal látom el, és nem felejtek el minimum kétnaponta esténként vadmacskává avanzsálni a hálószobában. És aztán jött a pofon.

Kiderült, hogy amíg kiküldetésen volt a férjem, addig másnál kereste a szexuális kielégülést. Kevésbé szofisztikáltan fogalmazva heteken keresztül egy másik nőt dugott. Egy másikat, egy olyat, aki soha nem szült neki gyereket, soha nem főzött rá, soha nem vasalta az egyenruháit, és még egy sor olyan más dolgot sem csinált, amit én igen. Az meg már az élet nagy igazságtalansága, hogy pont ez volt a vonzó benne.

Az, hogy nem volt közös múltjuk. Legalábbis a férjem valami ilyesmit makogott, amikor lebukott a félrelépést követően. Ugyan sokan mondták a közös életünk kezdetén, hogy ha majd ez bekövetkezne, akkor kegyesen tekintsek el tőle. Ne csináljak cirkuszt, és még kevésbé se lovaljam bele magam a haszontalan kérdésbe, hogy mivel tudhat nálam többet az a nő.

Csakhogy akkoriban nem figyeltem az ötven felett járó, de méltósággal korosodó katona feleségekre. Szentül hittem, hogy velem ez nem fog megtörténni. Aztán, amikor mégis, akkor összeomlottam és végigcsináltam minden badarságot, amit megcsalt nő csak tehet. Hetekre elcuccoltam a gyerekekkel. Nem vettem fel a férjemnek a telefont. A gyerekek nem láthatták az apjukat.

FORRÁS: UNSPLASH

Éjszakákon át sírtam, csont és bőr lettem a nem evéstől (mondjuk ezt annyira nem bántam), és folyton csak a földet bámultam, amikor az utcán közlekedtem. Egyszerűen mert annyira belepörgettem magam a saját képzelgéseimbe, hogy azt hittem: a világnak nincs más dolga, mint azzal foglalkozni, hogy 36 évesen megcsalt nő lettem.

Kérlek, te, hogyha ebben a cipőben jársz, akkor ne kövesd el a hibáimat. Vegyél egy nagy levegőt, ha még nem tetted, akkor sírd ki magad, és sürgősen higgadj le! Nem, nem az a következő, hogy a monogámia egy téveszme, és hajrá, akkor mindenki keféljen mindenkivel. DE még csak az sem, hogy minden pasi egy kujon, akiket csak a vágyaik vezérelnek. Egyáltalán nem gondolom így.

Ahogy azt sem, hogy nem lehetne több évtizedet hűségben leélni. Lehet. Ellenben, ha megtörtént a megcsalás, akkor fel kell dolgoznod, hogy ez a te kapcsolatodban már nem lesz így! Ez nem feltétlenül könnyű feladat, de rengeteg tanulsággal szolgálhat. Főleg, ha elkezded felfogni, hogy a szexuális hűtlenség – szigorúan az a fajta, ami pár alkalmat takar, és nem az, ahol évekig fennálló szeretői viszony van – nem halálos bűn. Nem kell miatta felrúgni az egész életeteket.

Ez a fajta hűtlenség egy botlás, ami igenis megbocsátható.

Nem azt mondom, hogy könnyű lesz, amíg elérsz oda, hogy minden sejtedből kiirtod a csalódottságot, keserűséget. Adj időt magadnak! Tájékozódj a témában, keress fel szakembert! De könyörögve kérlek, ne a barátnőd tanácsára hallgatva és első felindulásból dönts.H a lehiggadtál, akkor próbáld meg megérteni

Nem, nem kell elmeséltetned vele minden részletet. Egyáltalán nem fontos, hogy tudd hányszor és hol csinálták. Azt sem szükséges tudnod, hogy milyen parfümöt viselt a csaj. Sőt, azt sem tartozik rád, hogy milyen külsőre. Tisztában vagyok vele, hogy égsz a vágytól, hogy ezt mind megtudhasd, de felesleges. Csak és kizárólag magadnak ártanál vele.

Hidd el, hogy nem vagy semmivel kevesebb a másik nőnél. Tök mindegy, hogy hány éves és hány kiló. Egyszerűen az újdonság varázsa olyan afrodiziákum, amivel egy több éves házasság nem tudta felvenni a versenyt. Ott és akkor semmiképpen sem.

Ugyanakkor megvan hozzá a jogotok, hogy változtassatok, ha mind a ketten akarjátok. Nem azt mondom, hogy ha amúgy is zátonyra futott a házasságotok ezer meg egy szálon, akkor nem kell válni, ha a megcsalás is a képbe lép. Csupán azt, hogy egy jól működő kapcsolatot egy botlásért nem kell eldobni.

Rita történetét Baranyai Kata jegyezte le.

Nyitókép: Unsplash

Élsz-halsz az IgaziNő cikkeiért? Akkor iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. 🙂