Rajtam akarod leverni a saját nyomorodat?!

2021-10-02 Szerintünk

Mindig is voltak és mindig is lesznek olyan emberek, akik rád rúgják az ajtót és azt mondják, szar vagy. Azt mondják, rossz vagy, hibás vagy, kevés vagy. Azt mondják, mindenért te vagy a felelős, csak azért, mert olyat mondtál, úgy viselkedtél, amiben a másik nem érezte komfortosan magát, viszont te fellélegeztél. 

A te lelked megnyugodott, mert végre kimondtad azokat az érzéseket, amik régóta gyűltek. És igen – ha valaki sokszor félreteszi a saját véleményét, a saját érzéseit, és inkább bólogat, hogy elkerülje a konfliktusokat, az a végén már nem képes finoman működni. Ott robbanás lesz. Ott tombolás lesz. Katarzis. Ott már nem lesz megértés, sokkal inkább menekülés.

Mindig is voltak és lesznek olyan emberek, akik saját küzdelmüket rád hárítják, saját döntéseiknek súlyát a te válladra dobnák, ha bírnák. És akik elérik, hogy elbizonytalanodj az emberségedben, abban, hogy biztos megtettél-e mindent, amit akkor, ott tudtál. Elérik, hogy úgy érezd magad a bőrödben, ahogy ők érzik: kételyek között vergődve, gyötrelmesen. Mert ha az ő életük szar, legyen már a tiéd is az.

Mindig is voltak és mindig is lesznek olyan emberek, akiknek mondhatsz bármit, nem hallanak téged. A saját hangjuk az, ami ékesen cseng a fülükben. A saját hangjuk az, aminek ereje van, ami igazat szól, azok a szavak nyernek létjogosultságot, amik belőlük fakadnak. Más igaza, más nézőpontja, más szava élesen hasít a szívükbe, és képtelenek megengedni maguknak, hogy egy pillanatig is eggyé váljanak vele.

Mert másnak nem lehet véleménye, másnak nem lehet igaza, másnak az ő életükben nem lehet szava. Őket valóban az élet tanítja. Ilyenkor azonban tedd bátran a szívedre a kezed, és kérdezd meg magadtól: most akkor kinek is akarsz megfelelni? És egyáltalán, kell-e bárkinek is megfelelned?

FORRÁS: UNSPLASH

Kell-e bárkinek is magyarázkodnod? Megéri-e az a sok álmatlan éjszaka valakiért, akinek valójában sosem számított, mit gondolsz? Mindig is voltak és mindig is lesznek olyan emberek, akikkel ideig-óráig hálás szívvel menetelsz. Majd elköszönsz, mert nem úgy hozza a sors, hogy maradásod legyen.

Bátran menj el onnan, ahol sértik a lelked, ahol kihasználják az érzéseidet, és ahol visszaélnek a szíved jóindulatával!

Bátran zárd ki az életedből azokat az embereket, akik átlépik a határaidat, és akik hajlandóságot sem mutatnak arra, hogy egy pillanatra is megértsék azt, amit mondasz! Bátran sétálj el onnan, ahol mást sem hallasz, csak hogy te vagy a rossz, te vagy a kevés, te vagy az, aki mindenkit bánt, aki csak a hibákat látja a sorok között! Hagyd meg neki a saját küzdelmüket, van neked épp elég feladatod, amivel foglalkoznod kell.

Nyitókép: Unsplash

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ vagy ADD AJÁNDÉKBA a kurzust! 🎄 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címr

Tovább olvasok