Miért tartják rib@ncnak azt, aki sok pasival feküdt le?

Ha egy nő sok pasival feküdt le, akkor ribi, ha egy férfi sok nővel, akkor menő. Újra meg újra előkerül ez a kettős mérce, amit a társadalom még mindig alkalmaz. A női egyenjogúsági mozgalmak pedig erősen küzdenek a megbélyegzés ellen.

De meg lehet ezt szüntetni valaha is? Arra gondolhatnánk, hogy ezek csak olyan berögződések, amik a múltban gyökereznek, ahol a nők szüzessége érték volt. Ahol a nők nem vállalhatták fel bátran a szexualitásukat, a vágyaikat, igényeiket. Ami részben igaz is. Csak közben azért nagyon sok minden változott. Senki nem fog már elítélni egy nőt, ha élete során 5-10-15 szexuális partnere volt.

Teljesen rendben van, ha kísérletezett, ismerkedett, tapasztalatot szerzett. Sokkal lazábbak ebben az emberek. Már arra néznek inkább furán, akinek szinte semmilyen szexuális tapasztalata nincsen. Az olyan fura, talán aszexuális? Vagy valami más miatt nem érdekli a szex? Szóval, aki pár évtizeddel ezelőtt még könnyűvérű, feslett nőcskének számított volna, az ma teljesen átlagos, és senki nem fog ítélkezni felette.

Megváltoztak a mértékek, ahol felszalad az emberek szemöldöke. Ha viszont egy leányzó százas nagyságrendű szexpartnerről tud beszámolni már a huszas éveiben is, az azért a normától eltérő. Ami pedig a megszokottól eltér, arra mindig furcsán reagálnak az emberek. Itt jön be a kettős mérce, hogy a férfiakat ezért pozitívan, a nőket pedig negatívan diszkriminálják. De miért nem sikerült ezt még mindig levetkőzni?

Azért, mert nem csak rossz múltbeli minták miatt ragadt ez meg a társadalmunkban. Szexuálisan is máshogy működünk. Ahogy egyre jobban fókuszba került a női szexualitás, úgy derült ki a felmérésekből, hogy egy szex során sokkal nagyobb százalékban élnek át orgazmust a férfiak, mint a nők. A nők elég nagy részének nem elég csak a behatolásos szex ahhoz, hogy csúcsra jussanak.

FORRÁS: UNSPLASH

Akár hosszabb előjátékra, akár másféle plusz ingerekre vagy utójátékra is szükségük van. Ráadásul az orgazmus szakadékot nem vizsgálták kifejezetten alkalmi együttlétek vagy lazább kapcsolatok alatt. Ahol valószínűleg sokkal kevésbé türelmesen, megértően és odaadóan viszonyulnak egymáshoz az emberek. Ami logikusan még nagyobb különbségeket okozhat.

Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy egy szex egy pasinak szinte biztosan jó lesz, de egy nőnek azért nagy esélye van rá, hogy nem fog orgazmust átélni. Sőt, akár még fájdalommal is járhat a számára. Ezért alapvetően nem egyformán áll a szexhez a két nem. Itt pedig van egy másik jelentős különbség.

Gondolj csak bele: mi lesz, ha egy teljesen átlagos nő felregisztrál egy társkeresőre, és kiírja, hogy benne van csak laza szexkapcsolatban, és kirak magáról pár kihívóbb képet? Biztos, hogy egy csomó ajánlatot kap. Konkrétan szexmunkásként is tevékenykednek teljesen hétköznapi adottságokkal rendelkező nők. És így is milliós bevételre tudnak szert tenni mondjuk egy Onlyfans oldal üzemeltetésével.

Ugyanakkor, ha egy átlagos férfi regisztrál így egy társkeresőre, akkor valószínűleg hoppon marad. Az incel mozgalmak pont erre épülnek (olyan férfiak közössége, akik nem önként vállalt cölibátusban élnek), hogy bizonyos férfiak nem „kapnak” szexet, és ez milyen igazságtalan. Mintha a nők birtokolnák a szexet, és ezt nem osztogatnák egyformán mindenkinek…

Persze ez így abszurd elképzelés, viszont az valóban igaz, hogy a fent említett okok miatt a nők könnyebben létesíthetnek szexuális kapcsolatot, ha szeretnének, mint a férfiak. Viszont ugyanúgy ezek miatt általában kevésbé bólintanak rá, mint a pasik. Mert több szempontot is figyelembe vesznek. És nem feltétlenül csak a saját megítélésük vagy az erkölcseik állnak az első helyen.

De minek lefeküdni valakivel, akivel kapcsolatban nem gondolják azt, hogy egy jó élménnyel gazdagodnak? Ezzel pedig eljutottunk oda, hogy egy átlagos nőnek több mindenre van szüksége ahhoz, hogy belemenjen egy szexuális együttlétbe, mint egy átlagos pasinak. Emiatt nem kopott ki még mindig a köztudatból, hogy ha egy pasi sok nővel feküdt le, akkor van egy olyan képessége, amivel képes levenni a csajokat a lábukról.

Viszont egy nőnek nem kell megerőltetnie magát, hiszen a pasik alapvetően könnyebben kaphatóak a szexre. Egyébként pedig kik azok, akik lekurvázzák a több partnert felsoroltató nőket? Nem csak a férfiak! A nők egymás között ugyanúgy ítélkeznek. Sőt, talán kicsit jobban is. Hiszen nekik a könnyebben kapható nőcskék konkurenciát jelenthetnek.

Mindenkinek van egy saját mércéje, ami alapján saját magát is méri.

És akik olyan nőnek tartják magukat, akikért jobban meg kell dolgozni, azok kevesebbre értékelik azokat, akik könnyebben odaadják magukat. Viszont tényleg ki fog téged elítélni azért, ha sok pasid volt? A legtöbben már nem egy 1000 lelket számláló kis faluban élünk, ahol mindenki tudja, ki kit cipelt be a szénaboglyába, vagy hogy kihez járnak át a szomszéd faluból a fiúk.

Csak az van pontosan tisztában a szexuális múltaddal, akivel ezt megosztod. Ezért ne azon múljon, hogyan éled az életedet, hogy mit fog szólni a “falu”, mert ilyen már nem is létezik. Tehát csak a saját erkölcsi és szexuális indíttatásaidat figyelembe véve dönts arról, hogy neked mi fér bele, és mi nem.

Nyitókép: Unsplash

Élsz-halsz az IgazinNŐ cikkeiért? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre, és mi elküldjük neked a hét legjobb cikkeit, nehogy lemaradj! 🙂

Tovább olvasok