Egy magabiztos nő a gyenge férfiak rémálma?

A határozott, céltudatos és független nőkkel kapcsolatban gyakran hangzik el az a mondat, hogy valójában nincs szükségük férfira. Hiszen ők mindent megoldanak egyedül, és nem igényelnek folyamatosan külső visszajelzéseket, mert tisztában vannak a saját értékeikkel. 

A fenti megközelítés valamilyen szinten igaz, ám ezek a nők is vágynak szeretetre,  gyengédségre. És nem dominálni akarnak, hanem egyenrangú partnerkapcsolatban élni. Azért tudom ezt a kijelentést megerősíteni, mert én is ebbe a csoportba tartozom. De félnek tőlem a férfiak, túl sok vagyok nekik. Úgy tapasztalom, hogy nehezen tudják kezelni a karakán, őszinte, kissé lázadó személyiségemet.

Pedig képes vagyok alkalmazkodni, kompromisszumot kötni és figyelni a másik igényeire. Viszont egyetlen hímnemű kedvéért sem mondanék le a céljaimról, az álmaimról. Nem vagyok hajlandó sutba dobni az elveimet csak azért, hogy elmondhassam, van valakim. Mit kell tudnod, ha egy magabiztos nővel randizol?

1. Mindig van egy célunk!

A magabiztos, ambiciózus nők kitartanak a terveik mellett. Tudják, hogy hová akarnak eljutni, mit akarnak megvalósítani a jövőben, és ezért keményen dolgoznak. Persze azzal is tisztában vannak, hogy csak kis lépésekben, fokozatosan lehet haladni, ami hosszú távon nagyobb sikerrel kecsegtet. Ha randevúra kerül sor, készülj fel arra, hogy az elején valószínűleg neked kell alkalmazkodnod a kiszemelt hölgyhöz. Talán több időbe telik, mire helyet kapsz az életében, de hidd el, megéri.

2. Képesek vagyunk egyedül is intézkedni!

Nem ülünk nyugodtan a hátsónkon, várva, amíg valaki majd a segítségünkre siet. Éppen ellenkezőleg. Bátran szembenézünk a kihívással, és a tettek mezejére lépünk, hogy minél hamarabb megoldódjon az adott probléma. A férfiak általában úgy fogadják ezt az attitűdöt, mint valami szemtelen különcséget, sokan nem tudnak mit kezdeni vele.

FORRÁS: UNSPLASH

De hogy konkrét példát mondjak: ha olyan állásajánlatot kapunk, amiért keményen megdolgozunk, simán elfogadjuk – anélkül, hogy bárkivel is megvitatnánk. A véleménykérés természetesen más tészta, de a fontos döntéseket nem bízzuk másra. Ha nem ilyenek lennénk, akkor nem jutnánk túl messzire. Ez szerintem elég egyértelmű.

3. Nem félünk az egyedülléttől

Csodálkozom azokon, akik csak egy másik ember jelenlétében érzik magukat biztonságban, és bármit megtesznek a kapcsolatért, bármekkora árat is kell fizetni érte. A hozzám hasonló nőknek kétszer akkora szükségük van énidőre, pláne minőségi énidőre. Ami nyilván nem azt jelenti, hogy ne szeretnénk gondoskodni a párunkról, a családunkról.

De senki ne várja tőlünk, hogy hazarohanunk a munkából csak azért, hogy szuper vacsorát rittyentsünk „apucinak”! Mi inkább olyan férfit választunk magunk mellé, aki partnerként tekint ránk, nem pedig kötelességtudó házirobotként.

+1 Fel merjük tárni a sebezhető oldalunkat!

Attól még, hogy biztos egzisztenciával, erős identitással és stabil világképpel rendelkezünk, lehetünk néha szomorúak, dühösek, vagy éppen szörnyen féltékenyek. Nem vagyunk tökéletesek, és nekünk is szükségünk van valakire, aki elnézi a hibáinkat, gyengeségeinket. Amikor párt keresünk, több tényező is befolyásolja a döntésünket, de a férfi, aki előtt megnyitjuk a lelkünket, biztos lehet benne, hogy ő életünk egyik legfontosabb szereplője. Akihez minden rezdülésünkkel ragaszkodunk.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok