Normális férfiak is vannak a társkeresőn?!

2020-12-25 Koffein

Olyan békés körülöttem minden. Bekuckózom a kedvenc süppedős fotelembe, betakarózom pihe-puha pléddel, és hörpölgetem a tegnapi forralt bor maradékát.

Mélyet szippantok a fenyő- és szegfűszegillatból, majd azzal a gondolattal csapom fel a társkereső appot, hogy na, majd ma biztosan bekopogtat végre a szerelem – vagy legalább egy kedves, normális férfi.

Nézegetem a felhozatalt, nyomogatom az X-et, néha becsúszik egy-egy szívecske. Aztán érzem, hogy hiába az idill körülöttem, a vérnyomásom kezd emelkedni, és már lüktet is az ér a halántékomon. Majd önkéntelenül előtör belőlem a kérdés: hogy lehet, hogy egy normális férfi sincs ezen a kurva társkeresőn?!

Jó, oké, nyilván túloztam. De azért sokkal többen vannak azok, akikről első ránézésre süt, hogy nem stimmel valami. Megmondjam, honnan lehet észrevenni? Napestig tudnám sorolni… Jöjjenek a tipikus hibák, avagy a társkereső profilok Mordorja.

Miért nem te vagy a profilképeden? 

Azt hinné az ember, hogy ez alap, de nem. Még mindig nem. A kedvencem, amikor egy nagyon jóképű férfi van a fő profilképen, aztán ha lentebb görgetek, jön a (kellemetlen) meglepetés. Erre mi szükség van? Csak szólok, hogy ha az “elkövetők” arra számítanak, hogy az esetleges külső hiányosságot dumával vagy egyébbel fogják helyrebillenteni, az nem járható út. Ugyanis azt sugallja, hogy az igazság elferdítése nem okoz gondot, ami nem éppen vonzó tulajdonság.

Aztán ott vannak, akik naplementés idézetes fotót vagy valamilyen nyálas tájképet használnak profilképnek. Erről csak annyit, hogy nem zseb Coelhót keresek, a te gondolataidra vagyok kíváncsi. Oké, hogy művelt, finom lelkű férfi benyomását szeretnéd kelteni, de ezzel ráérünk majd akkor, ha beszélgetni kezdünk – ami egy ilyen profilképpel nem fog megtörténni…

FORRÁS: UNSPLASH

Azok is kiverik nálam a biztosítékot, akiknek a családja látható a képen. Értem, hogy szereted a gyerekeidet, de ők az életed részei, nem pedig te magad. Nem valók profilképnek. Ja, de van ennél rosszabb is, ha mondjuk anyukáddal, vagy bármilyen egyéb nővel vagy a képen. Az anyukás fotónál nem is részletezem, hogy mit sugall… Más nő meg mégis mit keres melletted, mikor elvileg nincs senkid?

Saját magadat add!

Szerintem nem baj, ha nincsen bemutatkozó szöveged, feltéve, hogy elég egyéb dolgot adtál meg, ami alapján már körvonalazódhat rólad, milyen vagy. De ha van bemutatkozásod, akkor az legyen szuper! Itt is érvényes az, amit fentebb írtam az idézetekről. Röviden, kuka.

A másik nagyon fontos dolog: ha te egy megkeseredett, szomorú férfi vagy, és ez még ki is derül a bemutatkozásodból, rossz hírem van. Senki nem fog neked szívet adni (vagy ha mégis, akkor csak a megmentő komplexusos nők, de ez a kombináció sem szerencsés…). Mert először magadat kellene rendbetenni ahhoz, hogy mást is tudj szeretni.

A “jópofa szöveg magamról” típusú kezdés sem oké, ha túl erőltetett. Azt meg inkább nem is részletezem, amikor valaki nyílt szexuális felhívást tesz közzé bemutatkozás címén, főleg, miközben állítólag hosszú távú kapcsolatot keres…

Mutasd ki, ha tényleg érdekellek!

Eleinte örültem: de jó, milyen sok egyezésem van! Aha… Utána meg az esetek nagy százalékában nincs más, csak csend. Én szeretem, ha egy férfi kezdeményez, ezért nem fogok ráírni. Kimutattam, hogy szimpatizálok, azzal, hogy szívet nyomtam, nem ikszet, innentől nem nálam van a labda. Szeretnék egy kis erőfeszítést látni, ami nem is biztos, hogy erőfeszítés, ugyanis egy „Szia” bepötyögésétől még senkinek nem szakadt le a keze… De úgy tűnik, ez az “elvárásom” túl magas.

Persze a lényeges dolgok úgyis beszélgetéskor és találkozáskor derülnének ki. Ami viszont a fenti hibák elkövetése miatt nem fog létrejönni…

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok