40 feletti nő fiatal férfival: Az ilyen kapcsolatoké a jövő? - Igazinő | Igazinő

40 feletti nő fiatal férfival: Az ilyen kapcsolatoké a jövő?

2021-01-21 Szerintünk

Egyre több olyan kapcsolatot látunk, ahol a nő már simán középkorú, a kedvese viszont még csak a húszas éveit – esetleg a harmincas évei elejét – tapossa.

Régen jobban felkapták volna a fejüket az emberek egy ilyen szerelemre, mostanra azonban úgy tűnik, nemcsak hétköznapivá vált, hanem kifejezetten praktikussá is. Hogy miért nem a saját korosztályában keresgél egy fiatal férfi? Menjünk végig az előnyökön – utána azonban térjünk ki a hátrányokra is…

Az idősebb nők nem olyan “problémásak”

Igen, ezt már sok férfi szájából hallottam. Tény, hogy elég tapasztalat után az ember lánya megtanulja, miből érdemes balhét csinálni. Egy negyvenes nő általában már túl van legalább egy házasságon vagy hosszabb együttélésen.

Rutint szerzett a kapcsolati problémák kezelésében, és kisebb gondja is nagyobb annál, hogy mondjuk azért sértődjön meg, mert a pasija nem vette észre az új frizuráját. Tudja, mi az, amire konzekvensen nemet kell mondani, és mi az, ami csak egy mosollyal kísért legyintést igényel… Ez nyilván sokkal élhetőbb a férfiak számára.

Semmi felelősség?

Egy idősebb nő mellett általában nincs akkora “nyomás”. Sok csaj ilyenkor már nem akar újraházasodni, és (újabb) gyereket sem tervez. Így a férfinak – akinek az életkora miatt még ijesztő az elköteleződés gondolata – megkönnyebbülés, hogy nem kell a lánykérés és a babavállalás közeli lehetőségét fontolgatnia. A korosztályába tartozó lányok nagyobb eséllyel nyaggatnák ilyen elvárásokkal.

A hétköznapokban is több levegőhöz jut, hiszen egy negyvenes nő már önálló, kialakult életet él. Neveli a gyerekét, nyomul a munkájában, és megszokta, hogy a problémáit saját maga oldja meg. Sem igénye, sem ideje nincs az óránkénti szerelmes üzengetésekre vagy a túl gyakori együttlétekre.

Az a varázslatos szex…

Sokat nyom a latba a tapasztalat, ráadásul az egyedülálló nőknek sokszor hosszabb ideig nincs partnerük. Így amikor megtalálják a megfelelőt, dupla olyan lelkesedéssel és energiával vetik bele magukat a kapcsolatba – és az ágyba is.

FORRÁS: PEXELS

Jobban ki merik mondani, mire vágynak, és meg merik kérdezni, mire vágyik a másik. Plusz őket is nyilván jobban felpörgeti egy fiatalabb, feszes test. Ez pedig összességében kirobbanóan jó szexuális életet tud eredményezni.

Imponáló határozottság

Minden emberben benne van a különleges utáni vágy. Talán ezért van, hogy egy helyes, huszonéves pasi hiába kapna meg szinte minden lányt a korosztályában, ő valami “mást” akar. A karrierben, élettapasztalatban előrébb járó nők gyakran határozottabbak és a munkájukban is sikeresebbek – persze, hiszen volt idejük előrébb lépegetni a ranglétrán -, ez pedig különleges varázzsal ruházza fel őket. Nőként is megtanulták, mi áll jól nekik és mi nem, így nem nehéz lenyűgözniük fiatalabb párjukat.

És a hátrányok?

Bizony, ide is elérkeztünk. Az előnyök mellett muszáj szembenézni a hátrányokkal is. Bármilyen önálló egy érettebb nő, ha szerelmes lesz, előbb-utóbb hosszú távú, biztos kapcsolatra vágyik, így felmerül benne az összeköltözés gondolata. És ekkor jönnek elő igazán a generációs különbségek.

Az anyával élő, előző kapcsolatból született gyerek egy fiatalabb férfi számára megugorhatatlan kihívást jelenthet. A középkorú elvált apukáknak többnyire rutinjuk van a gyerekkel való együttélésben, hiszen a saját csemetéik egy ideig mellettük növögettek. Egy huszonévesnek viszont idő előtti feladat hirtelen belecsöppenni egy idegen gyerek mindennapjaiba, és az azzal járó feladatokba, nehézségekbe.

Ha pedig mégis sikerül ezzel megküzdeni, akkor idővel vágyni kezd egy közös gyerekre. Ezt a kívánságot viszont nem minden nő tudja – vagy akarja – negyven felett teljesíteni… A kérdés tehát nem az, hogy egy idősebb nő és fiatalabb férfi közötti kapcsolat nagyszerűen tud-e működni – hanem az, hogy meddig… Ezt mindenképp érdemes figyelembe venni, mielőtt utat engedünk a szívünkben egy ilyen szerelemnek.

Nyitókép: Pexels