A lelkiismereted elől nem menekülhetsz!

2021-02-03 Esszencia

50 évig is agonizálhatnál rajta. Akkor is tudod, hogy rossz döntést hoztál. Te hova temeted ifjúságod szép virágait?

Hogyan számolsz el Istennek az időddel? Igen, azzal az idővel, amit mástól raboltál el. Azzal a nyomorúságos néhány évvel, amíg másoknak hazudtad: „szeretlek”. Vagy azzal a több tucat éjszakával, amit idegenekkel töltöttél el. Nem köpnéd inkább szemen magad a tetteid miatt? Te nem szenvedsz úgy, ahogy az, akit megaláztál? Akit kiszolgáltattál az ócska szeszélyeidnek?

Én addig foglak gyalázni, míg fel nem szólalsz! Addig, míg bocsánatot nem kérsz és sírva nem borulsz a párnáid közé. Addig fogok jeltelen üzeneteket hagyni a számodra, míg a gyomrod már ki nem fordul önmagadtól. Mindig ott leszek. Mindig mögötted fogok állni és emlékeztetlek rá: rossz ember vagy! Akarom, hogy gyötrődj! Én azt akarom, hogy fájjon neked is! Piszkosul! Úgy, mintha átment volna rajtad egy úthenger.

FORRÁS: UNSPLASH

Úgy, hogy tudd: te hibáztál! Őrjöngj, üvölts, rombolj szét magad körül mindent! Ne legyen benned egyetlen csepp szeretet se a saját személyed iránt. Ne irgalmazz magadnak, ahogyan másnak se! Értsd meg, érezd meg, hogy mit okoztál másoknak. Vetődj az ágyra és toporzékolj, ne akarj látni senkit! Azt akarom, hogy te szenvedj és ne az az ártatlan lélek, akit úgy kicsavartál, mint egy koszos rongyot!

Nevetve, sírva, gyászolva, szerelem nélküli szívvel nézz a következő emberre, aki az utadba kerül. És az azutánira is… meg az azutánira is. Ne találd meg magad egyik szeretőd szemében sem! Lásd csak őt, azt az egyet, akinek kitépted a szívét a helyéről. Lásd mindig magad előtt azt a síró arcot! Halld mindig azt a könyörgő hangot. A hang pedig forduljon egyszer csak megvetésbe.

Bárki szól is hozzád, érezd azt a megvető, lenéző, becsmérlő hangsúlyt, amit te használtál. Szenvedj! Ezt akarom én…

Akarom, hogy veszítsd el az utadat. Akarom, hogy találd meg az utadat. Tébolyultan bolyongj a lelked sötét vermében, és találd meg a démonodat. Azt az egyet, azt az irtózatost, akivel mindent elűztél magad mellől! Akarom, hogy újra élj és jól legyél. És akkor én is nyugtot hagyok majd neked.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok