Hazug nő vagyok, a férjem nem ilyet érdemel!

2021-04-02 Esszencia

A mai naptól hivatalos: semmi közük többé egymáshoz. Furcsa mód nem nyugodott meg igazán. Érezte, hogy az út, ami előtte áll, még nagyon hosszú.

A legnehezebb része pedig nem a válás tényének feldolgozása, hanem a megbocsátás lesz. Megbocsátani – önmagának. Elfelejteni minden sérelmet, és önmagába nézni igazán, mélyen, őszintén. Retteg a perctől, amikor egyedül kell majd maradnia a ténnyel, amire már hónapokkal ezelőtt rájött, amikor beadta a válópert.

Azzal a szörnyű és felfoghatatlan ténnyel, hogy a házasságuk nem egy harmadik fél megjelenése miatt ment tönkre.

Nem azért, mert a férje – vagyis a volt férje – csapot-papot otthagyva rohant volna egy másik nő karjába. A valódi oka annak, hogy ez a válás megtörtént, ő maga. Mert gyáva volt, mert hazudott, és annyi gerince sem volt, hogy bevallja: félrelépett.

Egyszer! – Nyugtatta magát. Csak egyetlenegyszer, és akkor is csak egy csajos buli hevében. Hiszen 12 évig nem is volt más férfival! Akkor pedig éppen nehéz időszakban voltak, mint már annyiszor az évek alatt. De ő kitartott!

FORRÁS: UNSPLASH

Ő mindig kitartott! Hát nem volt jó feleség? Csak egy alkalommal csábult el, és az is hogy sikerült? Egy részeg este, halvány emlékekkel és megalázó szituációkkal. Na, megérte? Mondd meg, megérte ez neked?Őrjöngeni szeretett volna.

Megszaporázta a lépteit a macskakövön, hogy minél hamarabb hazaérjen. Azt érezte, hogy mindjárt kiborul. Tudta, hogy soha nem fog megbocsátani magának. Azért lett a házasságának vége, mert nem tudta tovább elviselni a tudatot, hogy elbukott.

Nem tudta tovább elviselni, hogy csaló, alávaló és hazug. Ezért adta be a válópert. Ezért nem érdekelte a vagyonmegosztás, és ezért akart minél messzebbre költözni a közös otthonuktól. De valamit nem kalkulált bele a tervébe… hogy önmaga elől soha nem fog tudni elmenekülni.

Farkas Nóra novellája

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok