Anyák napi köszöntő, egy leendő anyukától

Kedves anyák, nagymamák és pótnagymamák, anya helyett anyák! Egy, a 0. anyák napját ünneplő, leendő édesanya köszönt most benneteket.

Ez egy dicshimnusz lesz, mert megérdemlitek: mert miattatok forog ez a Föld. Nekem egyelőre egyetlen akkreditált szuperképességem van (plusz-mínusz 2 Ft eltéréssel tudok pontos összegért tankolni, ami lássuk be, kevés gyakorlati haszonnal bír), nektek viszont megszámlálhatatlanul sok!

Csak remélni tudom, hogy még nem késő, és idővel én is birtokában leszek néhánynak. Ti például rendületlenül pucoljátok a hagymát akkor is, ha megríkat titeket, mert nem bízhatjátok másra – vagy éppenséggel bízhatnátok, de annál szívósabbak vagytok.

Másodszor is megtanuljátok a harmadikos matekot. Felkeltek az ágyból, és felálltok egy kudarcból akkor is, amikor egyszerűen képtelenség, és figyelmesen hallgattok, amikor magatok is túlcsordultok. Jöttök, mentek, adtok, és lehetetlent oldotok meg, nem csak számtanpéldákat.

Bármi is történjék, ti csak csináljátok. “Csak.”

Hogy hogyan, azt mi, egyszeri halandók, nem tudhatjuk, mert nincs olyan, hogy A Titok – de ha mégis van, akkor kérjük a kulcsot, a receptet, mindent! Munkaköri leírásotok hosszabb, mint az amerikai elnöké, pedig ő se kutya. Közös bennetek, hogy hatalmatokban áll azt a bizonyos piros gombot megnyomni, és ha megteszitek, akkor jaj nekünk!

FORRÁS: UNSPLASH

Ha úgy hozza az élet, akkor serpák, bizalmasok, puszigyárosok vagytok. Kézrátétellel sebet gyógyítók, maradékot maradéktalanul eltüntetők, túsztárgyalók, nemes egyszerűséggel csodatévők. A legszebb és legkeményebb feladat az, amit vállaltatok, de ez elcsépelt szöveg, és ezt ti magatok tudjátok a legjobban.

Amit talán nem tudtok – vagy igen, csak néha elfelejtitek -, hogy nektek is jár a szabadság, még ha a Munka Törvénykönyve nem is érinti a ti szakterületeteket. Kívánok nektek egy feneketlen kutat, amiből mindig meríthettek lendületet, és olyan embereket magatok köré, akik felismerik: a világ terhét cipelitek a vállatokon, amihez elkél a segítség.

Egyvalamit azért hiányolok: azt, hogy az apák napja ne csak nyugati hóbort legyen. Gyűrűzzön be kis hazánkba ugyanolyan alattomosan, mint a Valentin-nap, mert akárcsak ti, ők is pótolhatatlanok, ők is a mi mindennapi hőseink – de ez egy másik történet.

Ma – és ideális esetben minden nap – titeket ünneplünk, és azokat, akik már odafentről anyáskodnak felettünk. Köszönjük, hogy vagytok, hogy őrzitek az álmunkat, és hisztek az álmainkban helyettünk is!

Nyitókép: Unsplash