A férfiasság számomra a hűséggel kezdődik!

Ne haragudj, de visszautasítom az ajánlatod! Nagyon szép, kívánatos nő vagy, akinek nehezen tud az ember fia nemet mondani, ha ágyba hívja. Én mégis megteszem.

Nős vagyok, a párommal együtt a gyermekeim várják otthon, hogy hazaérjek, elmeséljem nekik a napom és megosszam velük az élményeimet. Nekem ők mindennél, még egy ilyen tuti lehetőségnél is fontosabbak. Az én életemben nem az számít, hogy minél több, minél szebb trófeám legyen felrakva a titkos falamra.

Az én mellem nem akkor dagad a büszkeségtől, ha minél több nőt magamévá teszek. Én akkor érzem magam jól, ha otthon helytállok apaként, férjként, férfiként egyaránt. Nem tudnék se a feleségem, se a gyerekeim szemébe nézni, ha félrelépnék és eltölteném veled azt a pár órát, amit kínálsz. Sőt, a tükörképem is szembe köpném, ha megtenném.

Lehet, hogy te és sokan mások ezért hülyének, idiótának tartanak. Lehet, hogy számodra érthetetlen, miért nem fektetlek le, amikor kínálkozol. De én esküt tettem, hogy jóban-rosszban velük leszek, és kitartok, míg a halál el nem választ. Ehhez az eskümhöz tartom magam.

Engem az tölt el büszkeséggel, ha hű maradok a nőhöz, akit társamul választottam – mert ezzel hű maradok magamhoz is. Lehet, hogy félreértetted a kedvességemet. Valóban megdicsértem a frizurádat, a csinos ruháidat. De nem azért tettem, mert akarok tőled valamit. Számomra egy-egy ilyen bók hozzátartozik a jó kollegális és emberi viszonyhoz.

Szép nőnek tartalak, és ha valami szépet látok, megdicsérem. Ez nem jelenti azt, hogy tovább is akarok menni. Az étteremben is megnézzük az étlapot, de nem kóstoljuk meg az egész kínálatot, mert elrontanánk a gyomrunkat.

FORRÁS: UNSPLASH

Tegyük fel, hogy igent mondanék, és együtt töltenénk pár örömteli órát. Ez miért és kinek lenne jó? Nekem csak a gondjaim szaporodnának, folyton gyötörne a lelkiismeret-furdalás. Az én feleségem ugyanis nem ezt érdemli. Még akkor sem, ha néha házsártos a fáradtságtól. Akkor sem, ha felette is – akárcsak felettem – telik az idő. Akkor sem, ha mostanában talán ritkábban szeretkezünk, úgy rohannak a napok.

Nem azért választottam páromnak, mert ő volt a legeslegszebb, legjobb testű nő a városban. Nem is azért, mert tökéletes (senki sem az!). Hanem azért, mert a külsején kívül is láttam benne mindazt a jót, azokat az értékeket, amiket magában hordoz. Nem minden a a feszes test, a kőkemény cickók, a formás, hibátlan popsi!

Ez önmagában egy férfit sem tart sokáig egy nő mellett. Ha viszont a belső tulajdonságok is elbűvölőek, nincs az a szép nő, akiért értelmes ember felrúgná a házassági esküjét. Számomra az a férfias, ha kitartok a választottam mellett. Aki megdönti az összes útjába kerülő nőt és kihasznál minden adódó lehetőséget, az én szememben gyenge.

Mert egy igazi férfi uralni, irányítani tudja a vágyait, és ellent tud állni minden olyan külső tényezőnek, ami veszélyeztetheti a párkapcsolatát.

Szóval, hiába próbálkozol, nem ingathatsz meg. Az én szívem hazahúz, és ezt még a test vágyai sem tudják befolyásolni. Inkább keress magad valakit, aki legalább annyira becsülni fog, mint ahogy én becsülöm a feleségemet!

Dávid gondolatait Molnár Csanád írta le.

Nyitókép: Unsplash