Érzékeny nő vagyok, ez adja az értékemet!

2021-05-28 Esszencia

Érzékeny nő vagyok, és nem bánom. Igen, kicsit több mindent a szívemre veszek, néha hajlamos vagyok belefeledkezni érzésekbe. Jobban érdekelnek a lelki mélységek.

Másképp tekintek a velem szemben álló emberre, sokkal inkább nézem a szemét, a mozdulatait, figyelek a hangsúlyára, minthogy előre ítélkezzem. Megadom a bizalmat az embereknek, és feltételezem róluk, hogy ők is jó szívvel és szeretettel léteznek.

Az érzékenységem adja az erősségem. Mert már megéltem és megtapasztaltam, hogy mit jelent a fájdalom. Hagyom átfutni magamon, de nem ragadok bele. Nem célom még mélyebbre ásni, inkább kifelé mászok a rosszból. Már nem akarok ragaszkodni ahhoz, ami volt.

Amit tapasztaltam, azt önmagam meghaladására fordítottam. Inkább élek a jelen pillanatának, mint kesergek azon, mit tehettem volna másképp a múltban. Már tudom, hogy ha nem történtek volna azok, amiken túl vagyok, ma nem tartanék itt. Ma nem lennék az a nő, akivé váltam, és  akit ma már szeretek.

Már nem ringatom magam illúziókba. Már tudom, hogy a jó kapcsolatért dolgozni kell. Hogy mindenhez két ember kell, legyen az barátság vagy szerelem. Már tudom, hogy fontos szeretettel fogadni a változást, még akkor is, ha nem állok rá készen. Nem menekülhetek el, de egyedül rajtam múlik, hogy méreggel a szívemben állok elé, vagy nyitottsággal. Megtörténik akkor is, ha nem akarom.

Ma már tudom, hogy semmi sem véletlen ebben az életben.

Merek szívvel és szeretettel választani, és vállalni a kockázatot. Merek dönteni és továbbmenni az úton. Már tudom, hogy nem gyengeség néha elfáradni, elbújni a világ elől. Barátoktól búcsúzni és újakat találni. Nem gyengeség megélni az élet adta pillanatokat, és nem gyengeség belehalni olykor döntésekbe, érzésekbe.

FORRÁS: UNSPLASH

Mert tudom, hogy minden rossz elmúlik egyszer, és a magamba vetett hit az egyik legnagyobb fegyverem. Nem félek kudarcot vallani. Nem félek sírni. Nem akarom azt mutatni, hogy minden rendben van, amikor semmi sincs. Nem akarok már elvárások szerint élni, hogy azt mondhassák rám: ez az, ilyen egy igazi nő.

Már megmosolygom azokat, akik nevetnek rajtam, és hálás szívvel nézem azokat, akik csendben kiléptek mellőlem. Már nem foglalkozom vele, mi lett volna, ha. Helyette inkább azzal törődöm, ami most van. Én én vagyok. Mindig önmagam. Nem játszadozom már, hanem őszintén vállalom az érzéseimet.

Ha valami nem tetszik, megmondom, és nem hazudok, mert tudom, milyen rossz, ha játszanak velem és hazudnak nekem. Ha meggyászoltam az élet történéseit, erőt gyűjtve továbbindulok. Mert hiszek magamban, a céljaimban, az életemben. Abban, hogy jó ember vagyok, abban, hogy megérdemlek majd egy hű társat, egy boldogabb életet.

Már élni akarok, és nem félni. Igen, talán kicsit érzékenyebb vagyok, mint mások. Talán olyan dolgokon is fennakadok, amit más észre sem venne. De nem célom tökéletesnek lenni, csak egyenes gerinccel akarok járni.

Tisztában vagyok a hibáimmal, és látom, mi az, amin még változtathatnék. Vállalom, hogy érzékeny vagyok, hiszen ezáltal erősödtem meg. Ezáltal tapasztaltam meg olyan érzéseket, amik a hasznomra váltak. Ez vagyok én.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok