20 és 40 évesen is szültem: Azt hiszed, nincs különbség?!

A lányom lassan felnő, és arra gondoltam, ha megkérdezne egyszer, mit gondolok a korai gyermekvállalásról, bizony bajban lennék a válasszal. Mikor szüljön egy nő? Fiatalon? Vagy ráér?

Én szültem 20 és 40 évesen is. Nem tagadom, hogy van mindkettőnek előnye, de azért közel sem éltem meg egyformán a két állapotot.

20 évesen…

„Nem jött meg. Biztos csak késik. Kicsit émelygek a buszon. Mondjuk sosem bírtam a buszt.

Jé, milyen kis feszes mellem lett! Csak a mellbimbómat ne irritálná annyira a melltartóm…

Még mindig nem jött meg. Csinálok egy tesztet. Pozitív. Mondjuk a múltkor is pozitív volt, aztán egy hónap múlva meg nem volt pozitív. Még a dokim se hitte el.

Fúj, de büdös szappan szaga van mindenkinek körülöttem! Nem is tudtam, hogy szeretem a kovászos uborkát. Meg a fagyit. Ennyire.

Már a második maradt ki. Elmegyek a nőgyógyászhoz. Igaz, már többször volt, hogy kimaradt, de inkább lásson orvos.

Pozitív. Kaptam kiskönyvet is. De szerintem nem is vagyok terhes. Milyen nagy meglepetés lesz a dokinak, mikor majd kiderül a 16 hetes UH-n, hogy téves a diagnózis! Nincs is hasam. Picit a derekamon feszül a nadrág, de csak a sok fagyi lehet az oka.

Ultrahangon: Jé, tényleg ott dobog a szíve! Akkor mostantól minden nap torna, figyelek az étkezésre, sok saláta, rendszeres kaja, semmi édesség. Na jó, egy kis fagyi. Mondjuk az, hogy a buszon megkér a bottal járó idős bácsi, hogy álljak már fel, mert neki fáj a lába, kicsit elszomorít. Miért pont én? De közben jól is esik, hogy fiatal vagyok, és olyan csinos, mint aki nem is 5 hónapos terhes. A 3 kismamaruhámból majd varrok a gyereknek rugdalózókat.

FORRÁS: UNSPLASH

Élvezem a terhességet. Se rosszullét, se hízás, nyugodt vagyok és békés. Én vagyok a világ legboldogabb kismamája.”

40 évesen…

„Hányingerem van. Szerintem terhes vagyok. Mondjuk csak egy hét múlva kell megjönnie.

2 napja nem jött meg. Csinálok egy tesztet. Pozitív. Már hívom is a nőgyógyászom. Azt mondja, ráérek menni hozzá a következő kimaradt vérzésnél. Felháborító! Most azonnal akarok egy dokit! Egyébként most mi lesz? Akartam nagyon egy babát, de ÚRISTEN!

Jesszus, mekkorák lettek a melleim! Szamantafox lettem. Minden terhességben ez a legjobb rész. Viszont dagad a lábam. Hányingerem van. Rosszul vagyok. Mindennek olyan furcsa íze van.

Végre elmehetek a nőgyógyászhoz. Ott dobog a szíve. Tudtam én!

Rossz a nyaki redő! Rossz a lelet. Rossz a vérkép. Elmúltam 35. Kell a hasba szúrós genetikai vizsgálat. Szétaggódom magam. Mi lesz, ha rossz lesz az eredmény? Mi van, ha beteg a baba?

5 hónap és már 11 kilót híztam! Mától tornázom. Vagy nem. Lusta vagyok. De legalább figyelek a kajára. Csak még ezt a töltött káposztát megeszem reggelire. Meg ezt a dinnyét. Igen, kérek tejszínhabot a kakaóra.

– Doktor úr, azt olvastam…

– Maga csak ne olvasson semmit! Élvezze a terhességet!

Élvezem én. Csak már olyan vagyok, mint egy vizes lufi. Nehéz beszállni a kocsiba. Kiszállni is nehéz. Nem tudok aludni, pisilni kell, fáj a lábam, nehéz a hasam. Felpuffadt az arcom. De legalább csinosan öltözhetek a sok új kismamaruciba. Kár, hogy egy XXL-es férfi ingen kívül nincs kedvem semmit felvenni.

Én vagyok a legboldogabb kismama! Ja, nem! A legnyűgösebb vagyok. És a legkövérebb. Meg talán a legöregebb is.”

Természetesen nem csak a kor befolyásolja, hogyan éljük meg a terhességet, de bizony a 40 éves test nem olyan, mint a 20 éves. És ez csak a test. Legközelebb leírom, mi volt a különbség a 40 éves anyuka és a 20 éves anyuka között. Részemről most 1:0 a fiatalság javára.

Nyitókép: Unsplash

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ vagy ADD AJÁNDÉKBA a kurzust! 🎄 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címr

Tovább olvasok