Fogadj vissza, és én örök hűséget esküszöm!

Tudod, annak idején megbeszéltük a felmerülő problémákat, tisztáztuk, hogy miért hagytalak el. Mivel külön éltünk, te a gyerekeiddel, én az enyéimmel, akkor tudtunk csak találkozni, ha ők a másik szülőnél voltak. Így hiányoztál a mindennapjaimból.

Nem éltünk együtt, csak barátság extrákkal kapcsolatot tartottunk fenn. Nekem akkor ez nagyon kevés volt, többet szerettem volna veled lenni, többet akartam belőled kapni. Olyan férfira vágytam, akivel nemcsak hetente egyszer-kétszer találkozhatom, hanem aki velem van minden nap. És nem csak megpihenni jön hozzám, hanem kiveszi a részét abból a munkából is, ami egy háztartásban adódik, adott esetben pedig a gyerekeimmel is foglalkozik.

Te túlságosan el voltál foglalva magaddal és az életeddel, amit meg is értek, hiszen ugyanabban a cipőben jártam én is. Két gyerek, kevés szabadidő, kevés egyéni program… Túl korán találkoztunk. Te sem tudtál, én sem tudtam megváltoztatni a körülményeimet. Élte mindenki a saját kis életét, aztán ha úgy adódott, találkoztunk, együtt voltunk, néha kirándultunk… De mindenből csak kóstolót, ha úgy tetszik, előételt kaptam.

Ekkor ismerkedtem meg egy kollégámmal, aki egyedülálló volt, és nagy baráti körrel is rendelkezett. Rólad az utóbbi sem mondható el a válásod óta – amióta a gyerekeiddel élsz, megszakítottál minden baráti kapcsolatodat. Nem értél rá szórakozni, remete életet éltél. Érthető volt, hogy szórakozásra éheztem melletted, vágytam egy kis pezsgésre, társasági életre. Így nem csoda, ha elvakított a lehetőség, hogy mindezt megélhetem.

Hát ezért választottam őt, téged pedig eldobtalak. Igaz, hogy te olyan férfi vagy, akinél álmodni sem lehetne jobbat: nem iszol, nem dohányzol, semmi káros szenvedélyed nincs. Megbecsülöd, óvod, szereted a társad. Velem is így viselkedtél, soha egy rossz szavad nem volt. De még ezt is kevésnek éreztem, hiszen állandóan hiányoztál, ha nem voltál velem. Féltékeny is voltam, ha olyan programot csináltál a gyerekeiddel, ahol én nem lehettem ott.

FORRÁS: UNSPLASH

Ám miután elhagytalak, hamar megismertem Laci igazi énjét. Ez volt számomra a büntetés azért, mert hagytalak elmenni – pontosabban, amiért elmartalak magam mellől. Te úgy szerettél, ahogy soha senki nem szeretett engem, és soha nem is fog. Tudom, hogy van kapcsolatod, de azt is tudom, hogy nem szerelemből, hanem csak időtöltésből vagy vele, mert elárultad, hogy a szíved még mindig az enyém.

Bennem sem múlt el a szeretet, amit irányodba érzek, nagyon sokat gondolok rád, tulajdonképpen mindig te jársz a fejemben. Megbántam az akkori döntésem, majdnem öt évet vezekeltem miatta. Sokat harcoltam az érzéseim ellen, hagytam, hogy az eszem döntsön és az optimális körülményeket válasszam helyetted. De mostanra rájöttem, hogy nem attól leszek boldog, hogy valaki mindig ott van velem, mellettem, és tudok vele jönni-menni.

Átértékeltem az életem, és arra jöttem rá, hogy a szerelem a legfontosabb dolog a világon, minden más csak sallang.

Már nem az érdekel, hogy jól éljek, hogy bulizzak, vagy minden este a válladra hajtsam le a fejem és reggelente melletted ébredjek. Már arra vágyom, hogy bármilyen módon az életem része legyél – akkor is ezt szeretném, ha hetente egyszer látlak. Már hagyom, hogy a szívem döntsön az eszem helyett, az pedig dobhártyaszaggatóan ordítja, hogy te vagy az a kikötő, ahol érdemes egy életre lehorgonyozni.

Tudom, hogy nem haragszol, ez is azt bizonyítja, hogy nemeslelkű vagy, hiszen a megbocsátás képessége az egyik a legnagyobb erény. Legyünk újra együtt, most már örökre! Visszatértem, itt vagyok neked, és soha többé nem akarok mást, senki mást, csak téged…

Zsanett gondolatait Molnár Csanád jegyezte le.

Nyitókép: Unsplash

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ vagy ADD AJÁNDÉKBA a kurzust! 🎄 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címr

Tovább olvasok