Olyan fontos vagy magadnak, hogy észre sem veszed: nem érdekelsz!

Csak némán ülök és figyelek. Figyelem, hallgatom, amit mond. Nem szólok bele, nem vitatkozom. Néha egy-egy fejbiccentéssel érzékeltetem, hogy még vele vagyok. Tudom és érzem, hogy ez a beszélgetés fontos számára, meg akarja mutatni mennyire férfi.

Mi több! Ez a közel ötvenes férfi épp azon munkálkodik, hogy meghódítson egy számára vonzó nőt. Az elmúlt egy órában mesélt a gyerekeiről, a válásáról és a mindenre alkalmatlan exfeleségéről. Csak undor és megvetés volt a hangjában annak a nőnek az említése kapcsán, aki három fiút adott neki. Akivel a már tönkrement házasságban együtt vállalta a harmadik gyereket.

Azt is megtudom, hogy apa funkció mellett ezermester is. A szerszámosládát ismeri, és nem fél használni. Cserébe mélyen lenézi azokat a férfiakat, akik erre nem képesek, akik helyett a feleség használja a kalapácsot és a szöget. Persze az, hogy az érintett nőknek erről mi a véleménye, az már nem fontos. Lényeg, hogy az általa felvázolt férfi és női szerepek a helyesek. Mindenki más nyilvánvalóan téved, köztük én is.

Könnyedén kiderül, hogy a munkában is sikeres, vezetőként a legjobbak egyike. A többiek közül kiemelkedik a tehetsége, a munkabírása. A legjobb kérdéseket mindig ő teszi fel, és hát igen… a legtalálóbb észrevételek gazdája is ő a csapaton belül. Az elmondásából egyértelműen kiderül, hogy neki – aki képes a saját igazát vég nélkül hangoztatni – nem való egy ócska kis multi középvezetői szintje.

Természetesen a sport sem maradhatott ki a monológból, ami esetében leginkább csak egy múltbeli kedvtelést jelent. Ért az egészséges táplálkozáshoz is, és egy született Gordon Ramsay veszett el benne. No és ami igazán szerencse, hogy a pszichológia és a sport kapcsolatát is könnyen dekódolja.Tisztában van vele, hogy azoknak a nőknek, akik fogyni akarnak, önértékelési problémáik vannak.

FORRÁS: UNSPLASH

Mindeközben én némán behúzok magamnak egy újabb fekete pontot. 

Ami pedig a nőket illeti, szereti a szép és okos nőket, akiknek van stílusuk. Közel 50 évesen már nem ér rá szórakozni… És még volt tovább, de arra, ami ezután következett, már nem emlékszem. Szavak, mondatok, és több mint 40 év „bölcsessége” szaladt ki száján hódítás céljából, őszinte meggyőződéssel – mindezt teljesen feleslegesen.

Egyvalamiről, egy igazán fontos dologról elfelejtett meggyőződni: a kiszemelt hölgy nem szingli, csupán mérhetetlenül jól nevelt. Nem egyedülálló, csupán nem osztja meg mindenkivel a magánélete részleteit… pláne, ha azt senki sem kérdezi.

Forrás: Unsplash

Élsz-halsz az IgazinNŐ cikkeiért? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre, és mi elküldjük neked a hét legjobb cikkeit, nehogy lemaradj! 🙂

Tovább olvasok