Átkoználak, de büszkébb vagyok – hát csak simán elengedlek!

Ha kérdezik, hogy vagyok, vállat vonva azt mondom: jól. De az igazság az, hogy sokkal jobban vagyok, mint valaha voltam.

Jobban, mert sehol nem vagy már. Azt mondják, a legjobb érzés, ha egy mérgező ember végleg békén hagy. Most már pontosan tudom, hogy ez így igaz. Bánkódhatnék, és fájhatna, amit tettél velem, velünk. Helyette mosolyogva vettem meg a vonatjegyet, mert tudtam: soha többé nem leszek a játékszered.

Vége, és nem kell többet félve nyúlnom a saját telefonomért. Nem kell bűntudatot éreznem, mert csak a kádból merek válaszolni a barátnőmnek, hogy miért nem jelentkeztem hetek óta.

Végre kisütött a Nap ezen a csípős téli szombaton, és azt tudom mondani: köszönöm. Köszönöm annak a nőnek, aki elvitt téged mellőlem. Köszönöm neki, hogy soha többé nem leszel már az én problémám, az a fejtörő, amit semmilyen egyenlettel nem lehet megoldani. Ne hidd, hogy bármilyen rossz érzésem van feléd! Minden létező érzelmet kiirtottál belőlem. Nem érdekel már a lelked. Egy ideig a tiéd voltam, és örökké hálás leszek az életnek, amiért már nem vagyok az.

Ha néha szomorúnak látsz, az csak azért van, mert tudom, mennyi időt dobtam kukába az ajándékaiddal együtt. Szomorú vagyok, mert nem mertem hamarabb lépni. Mert az elvárásaid miatt annyi mindent hazudtam neked az ágyban, hogy azt még a vérbeli rosszlányok is megirigyelnék. A te hazugságaid sem fognak hiányozni. Az sem hiányzik majd, minden héten kiverted a hisztit valamiért, mert gyerekes és éretlen vagy.

FORRÁS: PEXELS

Olyan vagy, mint a Sátán – mosolyogva forgatod a szavakat a magad javára, mintha ez lenne az egyetlen dolog, amihez értesz. Mit tehetek én ezzel a sok hamissággal, ha fentről jöttem, míg téged lentről küldtek az életembe? De nem fogsz több dolgot elvenni tőlem. Még ha nem is állok minden nap a tükör előtt, mondogatva magamnak, hogy szerethető vagyok, akkor is tudom: hiába minden romboló szavad, a magamba vetett hitem erősebb lesz a végén.

Azt hittem, kihúztad a lábam alól a talajt, de csak új reményt adtál egy gördülékenyebb életnek. Egy nőnek, aki megtanulta egy örök életre, mi a szerelem, és mi a pontos ellentéte. Már az sem zavar, hogy rohanok megtalálni az új helyemet. Mert pontosan tudom, hogy te nem leszel ott, és ez minden vacogó pillanatot meleggé varázsol. Adj hálát, hogy józannak neveltek, aki inkább felülemelkedik a bántásokon, minthogy bosszút álljon és elvigyen mindent, amihez csak hozzáfér!

Hiába imádkozol annyit esténként, téged az Isten nem fog a karjaiba emelni, ha odaérsz. Átkoználak, milyen hamis lélek vagy, de két ember közül az egyiknek mindig nagyobb tartása van. Azt hiszem, ebben én nyertem… Te csak sétálgass az új barátnőddel, akinek idővel ugyanolyan kevés leszel, mint nekem.

Nyitókép: Pexels

Tovább olvasok